11 март 2019-Нюз Фронт.

Американските разузнавателни служби вероятно са стояли зад атаката през февруари в посолството на Северна Корея в Мадрид, по време на която група неизвестни мъже нахлуха в дипломатическата мисия, блокираха дипломати и конфискуваха компютри. Това съобщава испанското издание на «El Confidencial».

Според изданието Националната полиция на Испания и Службата за външно разузнаване на Националния разузнавателен център (CNI) проучват всички възможни версии на случилото се.

 

 

 

Въпреки това, източници на изданието съобщиха, че теорията, за това, че американските разузнавателни служби, са могли да действат заедно с други чуждестранни агенти, набир обороти.

Както се съобщава, CNI подозира, че методът за атакуване на посолството прилича на «метода на работа» на северноамериканските разузнавателни служби по време на секретни операции.

 

От изданието отбелязват, че служителите на посолството, които са били в сградата по време на нападението, са казали на следователите, че някои от нападателите говорят корейски и могат да бъдат граждани на Южна Корея, «стратегически съюзник на САЩ».

През февруари испанските медии съобщиха, че група нарушители проникнали в посолството на Северна Корея в Мадрид, взели са заложници дипломатическия персонал за няколко часа и са конфискували компютрите им.

Инцидентът се случи на 22 февруари. Един от служителите тогава успява да избяга като по чудо и да отиде в полицията.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;