11 март 2019-Нюз Фронт.

«Ще пресичаме жестоко всички опити на въоръжените формирования на Украйна да разрушават домовете и инфраструктурата ни, да убиват мирните жители на Донбас — заяви главата на ДНР Денис Пушилин, коментирайки ситуацията около нарушаването на «пролетното» примирие от страна на Украйна.

 

 

Пушилин свърза усилването на обстрелите по Донбас с  предизборната кампания на Порошенко, и прогнозира усилване на обстрелите, тъй като Порошенко е готов на всичко, за да не изгуби властта в Украйна, а военна провокация свързана с Донбас ,би могла да отмени и президентските избори, от които Порошенко се страхува.

 

„Провокациите от страна на въоръжените сили на Украйна в следващите дни не само, че няма да престанат, но и ще се засилят. За Киев е изгодно изостряне на ситуацията по линията тна съприкосновение, и ще продължат да се давапрестъпни заповеди за бомбардиране на нашите градове и ситуацията ще продължи да се накалява ”, каза Денис Пушилин.

 

Ръководителят на ДНР призова световната общност, страните — гаранти на Минските споразумения, Мисията на ОССЕ и други международни организации да окажат решаващо и сурово влияние върху украинската страна, с цел урегулиране на ситуацията и недопускане на убийствата на мирни жители.

 

«На свой ред Народната милиция на Донецката народна република си запазва правото да реагира адекватно и симетрично на провокативното обстрелване“, обобщи ръководителят на ДНР.

Припомняме, че на 8 март влезе в сила новото пролетно примирие, което беше нарушено от страна на украинските въоръжени сили почти минути след започването му.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;