Американската мирна делегация нарече санкциите на Съединените американски щати срещу Иран срамни.

Група американски опозиционери и миротворци се извиниха за санкционната война на Вашингтон срещу Иран и приеха експертните оценки срещу САЩ по повод агресивната им политика срещу Техеран.

Група от 28 човека посети Иран и се срещна с министъра на външните работи на страната Мохамед Джавад Зариф в рамките на 10-дневната си програма.

Двама членове от екипа, Кевин Зиз и Маргарет Флауърс, публикуваха рекултатите от срещата в своя уеб-сайт «World Beyond War».

«Току-що се върнахме от нашето 10-дневно пътуване до Иран, организирано от групата 

 Code Pink.

Повече от ясно е, че иранският народ иска две неща: първо, да бъде уважаван фактът, че Иран е независима и суверенна нация.

Второ, иранците искат да живеят в мир със Съединените американски щати без заплахи, войни и икономически санкции.

Целта на групата е да се промени политиката на Съединените американски щати спрямо Иран, защото американците имат отдавнашна история на намеса в иранската политика».

Според групатd, натискът над Иран трябва да приключи и да започне нормален и пълноценен диалог.

По-рано съобщихме:

Иран ще продължи да продава нефт, независимо от въвеждането на американските санкции по отношение на Техеран. Това заяви иранският лидер  Хасан Рухани.
Рухани пообещал продолжить продажу нефти вопреки санкциям США

  • Според него, твърденията на САЩ за това, че Щатите няма да позволят икономиката на Иран да расте, не са верни: за последните седем месеца експортът на страната постоянно се увеличава, предаде Mehr.

Рухани подчерта, че Иран има намерение да продава нефт, независимо от санкциите на САЩ и независимо от наличието на изключения от тези ограничителните мерки.

На 5 ноември влизат в сила санкциите на Съединените Щати по отношение на Иран.

Държавният департамент отбеляза, че тези санкции ще бъдат по-твърди от всички, които когато и да било са били въвеждани срещу Техеран.

Според изявленията на Вашингтон, САЩ допускат изключение по отношение нефтените санкции — те няма да засягат осем страни.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;