10 март 2019-Нюз Фронт.

Членът на Съвета на Федерацията Алексей Пушков изрази недоумение във връзка със «заплахата» от главата на Северноатлантическия алианс, Йенс Столтенберг, да отговори на разполагането на руски ракети «около границите на НАТО».

 

 

По време на речта си във Варшава генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг заяви, че военно-политическият блок е готов да даде » отговор» на разполагането на руски ракети близо до границите на НАТО.
В същото време той добави, че разширяването на влиянието на алианса не е провокация към която и да е държава. Столтенберг обясни това, като каза, че действията на блока са продиктувани единствено от „национални интереси”.

 

Членът на горната камара на руския парламент Алексей Пушков отговори на заплахите на НАТО за руските ракети и ги нарече откровено «безсрамие».

В публикация на страницата си в социалната мрежа Twitter политикът припомни, че в рамките на разширяването на НАТО самият съюз се е приближил много до руските граници, въпреки че Москва многократно е изразявала загриженост и протест по този повод.
А след това ръководството на НАТО си позволява да заплашва Русия, която в целите на държавната си сигурност разполага оръжията, необходими за защита вътре страната.

 

 

По тази логика вече нямаме право да се разпореждаме на собствената си територия? В това беше и смисълът на разширяването на НАТО ”, подчерта руският сенатор.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;