MIDEAST-GAZA-AIRSTRIKE

Снимка: XINHUA

Ерусалим, 10 март /БТА/
Израелските ВВС нанесоха удари по обекти на движението Хамас в ивицата Газа в отговор на ракетен обстрел срещу Еврейската държава , предаде ТАСС. Това съобщи БТА.

«Ние реагирахме, като поразихме няколко военни цели на Хамас в ивицата Газа, а също така два плавателни съда на Хамас», съобщи в Туитър израелската армия.

Преди това пресслужбата на армията съобщи, че снощи «терористи от ивицата Газа» са изстреляли ракета по територията на Израел. Според израелски медии тя е избухнала в ненаселена местност и пострадали няма.

Вчера следобед в западната част на Негев е паднала връзка балони с прикрепено взривно устройство, представляващо, както установили пристигналите на мястото сапьори, глава на противотанкова ракета със заряд от експлозиви и взривател. То е унищожено с контролиран взрив.

Палестинският информационен център на Хамас, цитиран от сайта Нюзру, заяви, че израелски безпилотни самолети са обстрелвали през изминалата нощ «база на морската пехота» на бригадите «Изадин ал Касам» (военното крило на Хамас) и «щаб на риболовния профсъюз», разположени западно от Бир ал Балах, на крайбрежието на ивицата Газа.

Тагове: ; ;