9 март 2019-Нюз Фронт.

В Германия намериха карта на нацистки съкровища, скрити в Полша.
Олленхауер, на страниците на който са посочени местата, където нацистите са крили откраднатите си съкровища по време на отстъплението от Полша.
Ако се вярва на тази информация в специални тайници се съхраняват около 28 тона злато, бижута, медали, произведения на изкуството.

 

 

Според Daily Mail съкровището е натоварено в 260 камиона и е скрито по време на отстъпление на 11 места в Полша по заповед на Адолф Хитлер. Сред тези места:- дъното на езерото, секретна стая между стените на един от полските дворци и дълбок кладенец в парка.

Ако може да се вярва на публикацията, записите на немски офицер десетилетия са лежали в масонската ложа в германския град Кведлинбург. Преди няколко години те са дарени на фондация Schlesische Brücke. Към настоящият момент фондацията изследва посочените места в записките на немския офицер, опитвайки се да разбере дали съкровищата са оцелели.

Тук е мястото да се отбележи, че темата за съкровищата на Третия райх, скрити в Полша, е достатъчно популярна и периодично предизвиква сензационен бум в медиите. Последният път подобна «сензация» ”се случи по повод нацисткият „златен влак”.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;