Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нова вълна от протести предстои днес във Франция. Първите действия на «жълтите жилетки» вече започнаха с операция «Охлюв» в провинцията. Към социалните вълнения днес ще се прибавят и борбите на женските движения, които се готвят за по-продължителни действия. Това съобщи БНР.

Днешният 17-и протест е замислян като «важен етап» за «жълтите жилетки», които търсят нова подкрепа и нови форми за протеста си, за да подсилят пооределите си редици. Днес в Париж женските каузи трябва да се слеят със социалните: движенията за правата на жените ще дадат рамо на протестиращите с голям «седящ» митинг край Айфеловата кула, за да бъдат чути техните социални, данъчни и климатични тревоги.  Жените ще се открояват в жълто розово, виолетово или червено според избраната кауза.

Освен традиционните демонстрации друга по-оригинална протестна мярка ще бъде краткият флашмоб с музика и танц на летище «Роаси Шарл дьо Гол» край Париж. Трафикът на аерогарата и без това ще пострада от стачкта на митничарите, които настояват за специална финансова помощ заради Брекзита. Протестът ще продължи и утре, главно на столичните летища.

Синдикати на франската полиция алармират, че служителите на реда са вече изтощени от работата при непрекъснатите протести.

Тагове: ; ; ; ;