8 март 2019-Нюз Фронт.

Руското външно министерство потвърди задържането на двама американски граждани в Дома на събранието в град Новоросийск.
Приморския окръжен съд на града призна американците виновни за нарушаване на граничния режим.

 

 

 

 

Мога да потвърдя данните за задържането на американски граждани за нарушаване на миграционното законодателство.

Четирима души бяха задържани, двама от тях бяха депортирани от съда. Този въпрос се разглежда от правоохранителните органи и всички подробности по случая са при тях- каза официалният представител на външното министерство на Руската Федерация Мария Захарова по време на традиционният седмичен брифинг, този четвъртък в Москва.

 

 

Задържаните граждани на САЩ са развивали «проповедническа дейност», а също така са преподавали английски език и са се представяли за доброволци- мормони от асоциация наричаща се «Църквата на Исус Христос и светиите от последните дни».

На 6 март президентът на Русия Владимир Путин по време на разширеното заседание на колегиума на ФСБ обяви за усилването на интереса на чуждестранни разузнавателни служби към Русия.

Президентът  Владимир Путин отбеляза опитите на чуждестранните разузнавателни служби да увеличат влиянието си върху процесите в Русия, а също така предупреди за растяща опасност от кибер-настъпление, и необходимост от защита на информацията касаеща националната безопасност на Русия.

 

 

Благодарение на успешните специални операции дейността на 129 сътрудници и 465 агенти на чуждестранни спецслужби беше спряна”, обяви Владимир Путин по време на разширеното заседание на борда на ФСБ на Русия, което се състоя на 6 март.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;