8 март 2019-Нюз Фронт.

Ако някой на Балканите осъществява и разпространява злокачествено влияние, то това са западните страни и техните разузнавателни служби, а не Русия, каза председателят на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик.

 

Много от лошите събития, които се случиха тук (на Балканите) през последните векове, бяха свързани именно с злокачественото влияние на антисръбската политика, особено на британците, които упорито се опитват да намалят влиянието на сърбите, които съставляват мнозинството на Балканите. И всички тези обвинения срещу Москва са свързани с опитите на Запада да тласне Сърбия и Република Сръбска (РС) в НАТО ”, каза Додик за изданието » Новости «.

 

По въпроса за натиска на Запада върху РС и Сърбия да се откаже от военния неутралитет, Додик казва, че Запада ще продължи да оказва натиск.

 

-Но всичко това е напразно: британците са одобрили шест милиона паунда за борбата срещу „злокачественото влияние на Русия”, а американците, чрез част от средствата си, правят същото.

Има разузнавателни центрове в Сараево, Подгорица и Тирана, които Западът е инсталирал.

Те съставиха списък от 300 души от Сърбия и РС, които твърдяха, че са разпространили руско влияние и по този начин са поставили на прицел всички тези хора ”- обяснява Додик.

Според думите му отношението на Република Сръбска към НАТО никога няма да се измени.

„Сърбите няма да спечелят нищо от присъединяването си към НАТО, това със сигурност ще стане мястото на унищожаването на националния ни корпус и националната идея.
Е, как??? НАТО ни бомбардира преди двайсет години, а сега трябва да ги приемем душевно ?! ”,- каза той.

Република Сръбска няма основания да подкрепя пътя към НАТО, защото ще загубим независимостта и суверенитета си, както и възможността да изградим приятелски отношения с други страни»-, каза Додик.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;