7 март 2019-Нюз Фронт.

 В Русия, дейността на 129 служители и 465 агенти на чуждестранни специални служби е била пресечена.
Президентът  Владимир Путин отбеляза опитите на чуждестранните разузнавателни служби да увеличат влиянието си върху процесите в Русия, а също така предупреди за растяща опасност от кибер-настъпление, и необходимост от защита на информацията касаеща националната безопасност на Русия.

 

 

 

„Благодарение на успешните специални операции дейността на 129 сътрудници и 465 агенти на чуждестранни спецслужби беше спряна”, обяви Владимир Путин по време на разширеното заседание на борда на ФСБ на Русия, което се състоя вчера, 6 март.

 

Владимир Путин отбеляза, че чуждестранните специални служби се стремят да увеличат влиянието си върху процесите, протичащи в Русия, на което трябва да се противодейства.

«Виждаме, че чуждестранната разузнавания се стремят да увеличат дейността си в руско направление, търсейки достъп до информация от политически, икономически, научен, технологичен характер по всички начини», каза президентът на Русия.

И сега може би дори повече,от предишни времена,  чуждестранните разузнавания се стремят да влияят на съответните процеси в нашата страна «.

 

 

Сложна остава обстановката в Близкия изток и в редица други региони на света.

Защо обаче казвам това? Защото това, което се случва се отразява на нас. Запазват се огнищата на насилие и нестабилност, което служи като основа за дейността на терористични групировки, включително, за съжаление, на територията на Руската Федерация.

Отбелязвам също така, че разширяването на военната инфраструктура на НАТО продължава близо до руските граници и решението на САЩ да се оттеглят от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег е пряка стъпка към разклащане на цялата система на международните споразумения за сигурност. Това, разбира се, променя оперативната обстановка и, за съжаление, не към по-добро- каза по време на заседанието президентът на Русия Владимир Путин.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;