7 март 2019-Нюз Фронт.

Безумието на един убиец… в предверието на президентските избори, които трябва да се състоят в Украйна в края на март, действията на Порошенко стават все по-неадекватни и опасни.

 

Във вторник, 5 март, заемащият длъжността президент на Украйна Порошенко подписа Указ № 53/2019 утвърждаващ «Концепцията за борба с тероризма».
За основна «терористична заплаха» за Украйна в него е посочена политиката на Руската Федерация.

 

Указът гласи, че действията на Руската Федерация спрямо Украйна допринасят за разпространението на тероризма на територията на Украйна.
Руската Федерация се обвинява за факта, че Украйна се е преместила от 51-во (през 2013 г.) на 21-то място (през 2018 г.) в класацията на 163 страни по отношение на уязвимостта към терористични заплахи.

 

 

«Към настоящият момент най-опасната терористична заплаха за Украйна е агресивната политика на Руската Федерация, насочена към дестабилизиране на ситуацията в страната, включително чрез инспириране на сепаратистки проявления и всестранна подкрепа на диверсионно-терористичната дейност на марионетните квази-държавни образования на временно окупираните територии на Донецк и Луганск.» — се казва в документа.

 

В скандалният документ има също така и раздел, наречен „Проблеми, които трябва да бъдат разрешени“. Концепцията гласи, че «основните проблеми» за Украйна, които изискват спешно решение, са политиката на Руската Федерация и действията на ДНР / ЛНР.

По този начин същността на украинската концепция за борба с тероризма се свежда до борбата срещу Руската Федерация и непризнатите републики.

Политиката на Руската Федерация се определя като «проблемът», който украинските силови структури трябва да решат. Казано по-просто, новата концепция поставя равен знак между политиката на Руската Федерация и «тероризма».

Всъщност това може да се тълкува като своеобразно обявяване на война четири седмици преди президентските избори.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;