6 март 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин прие участие в ежегодното разширено заседание на колегиума на Федералната Служба за Сигурност (ФСБ).

 

 

 

( Снимки: Администрация на Президента на Русия)

 

 

На разширеното заседание бяха обобщени резултататите от дейностите на органите на ФСБ за 2018 година, и съответно определяне на приоритените задачи за 2019 година

По време на своето изявление, президентът на Русия Владимир Путин отбеляза неспокойната обстановка в света, ситуацията във Близкия Изток, терористичната опасност.

 

Президентът на Руската Федерация отбеляза важността на работата на контраразузнавателната служба и необходимостта от надеждна защита на значима информация и сведения, свързани с Русия.

 

По време на речта си на заседание на колегиума на ФСБ президентът на Русия Владимир Путин заяви, че чуждестранните разузнавателни служби искат да увеличат влиянието си върху процесите в Русия. В същото време президентът отбеляза продуктивната работа на руското контраразузнаване.

 

Владимир Путин заяви, че благодарение на успешните специални операции, работата на 129 служители и 465 агенти на чуждестранни специални служби в Русия е била спряна през изминалата година.

В същото време чуждестранните разузнавателни служби продължават да увеличават дейността си в руска посока, като търсят достъп до информация от политически, научен, икономически и технологичен характер.

Президентът на Русия отбеляза, че при такива условия надеждната работа на ФСБ е особено важна.

 

 

 

 

Сложна остава обстановката в Близкия изток и в редица други региони на света.

Защо обаче казвам това? Защото това, което се случва се отразява на нас. Запазват се огнищата на насилие и нестабилност, което служи като основа за дейността на терористични групировки, включително, за съжаление, на територията на Руската Федерация.

Отбелязвам също така, че разширяването на военната инфраструктура на НАТО продължава близо до руските граници и решението на САЩ да се оттеглят от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег е пряка стъпка към разклащане на цялата система на международните споразумения за сигурност. Това, разбира се, променя оперативната обстановка и, за съжаление, не към по-добро- каза по време на заседанието президентът на Русия Владимир Путин.

Какво каза още президентът на Русия може да видите и чуете в приложеното видео.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;