6 март 2019-Нюз Фронт.

В началото беше сложно да им се обясни случващото се. Първите месеци самата аз не вярвах на очите си. Как можеш да обясниш на едно дете защо ни бомбардират?…Какъв е смисълът на тази война? Войната няма смисъл“- Децата, най-голямата жертва на всяка война…

 

Създателите на филма «Донбаска пролет» търсят отговори на въпроса защо и как се стигна до този кървав конфликт.

Някъде сред ужаса на насилието и разрушенията се появява силата на пролетта — символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.

 

 

 

Документалният филм показва живота на хората в Донбас в условията на война. Заснетите репортажни кадри от 2016 година представят войната през погледа на местните жители – техните преживявания, гняв, болка и надежда за бъдещето. Създателите на филма търсят отговори на въпроса защо и как се стигна до този кървав конфликт. Някъде сред ужаса на насилието и разрушенията се появява силата на пролетта — символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.

 

 

На 31 октомври 2017 беше осъществена премиерата на нашия филм.

Тя беше извоювана, тъй като развълнувани чужди посолства чрез родни министерства смятаха, че филмът не трябва да бъде излъчван.

Благодарение на зрители, журналисти, общественици, приятели спирането на филма беше неуспешно.

преборихме се заедно «Донбаска пролет» да види бял свят. Благодарим ви! Без вас нямаше да успеем!- пишат в страницата си авторите на филма.

 

 

 

Автор-Екатерина Митринова; оператор-Цветомир Гетов; сценарий-Александър Николов; монтаж-Стефан Петров; превод-Георги Станчев, субтитри-Даниела Пенкова

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;