Говорителката на Белия дом Сара Сандърс остро разкритикува снощи демократите и разследванията от конгресни комисии на президента Тръмп, които нарече позорни, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Това съобщи БТА.

«Днес председателят (на правната комисия в Камарата на представителите Джери) Надлър започна позорно разследване на неверни и повтаряни до втръсване твърдения, които вече бяха разследвани от специалния прокурор и от комисии в двете камари на Конгреса».

Надлър и другите демократи започнаха тези разследвания, защото са ужасени, че двегодишният им фалшив разказ за «сговор с Русия» се сгромолясва, продължи тя.

«Фактът, че сплашват американските граждани, е позорен», каза говорителката на Белия дом.

«Демократите тормозят президента, за да отклонят вниманието от радикалната им програма, чиято цел е да направят Съединените щати социалистическа страна, да убиват бебета след раждането им и да наложат «Нова Зелена сделка» (Green New Deal), която ще унищожи заетостта и ще тласне Америка във фалит», продължи президентската говорителка.

Green New Deal е проект на демократите за борба с климатичните промени, посочва АФП.

«Американският народ заслужава Конгрес, който да работи с президента, за да се справя със сериозни въпроси като имиграцията, здравното осигуряване и инфраструктурата», каза Сандърс.

«Демократите имат по-голям интерес към патетични политически игри, те предпочитат да задоволят своята левичарска и радикална база, вместо да предложат конкретни резултати на нашите граждани.

Демократите не търсят истината, те искат да се нахвърлят срещу президента», заяви говорителката на Белия дом, цитирана от АФП.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;