Продължава посещението на премиера Дмитрий Медведев у нас. 

Днес той ще се срещне с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Разговорът ще се проведе в сградата на Народното събрание. Това съобщи Канал 3.

Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев е на официално посещение у нас по покана на българския премиер Бойко Борисов.

За днес е предвидено те двамата да открият българо-руски бизнес форум в областта на туризма. Във форума ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес.

На Българо-руския бизнес форум ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания. Ще бъдат дискутирани възможностите за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете държави с институционалната подкрепа на правителствата на Република България и Руската федерация.

След като вчера основна тема бяха енергийните проекти, днес във фокуса на срещите днес между Борисов и Медведев ще именно туризма, като ще се водят разговори за откриване на фериботна линия между Бургас и Норосийск.

Двамата се очаква да обсъдят и сътрудничество между полицейските служби.

Тагове: ; ; ;