Руският външен министър Лавров разчита, че сирийската опозиция ще помогне за създаването на конституционен комитет

    Русия се надява, че сирийската опозиция ще съдейства за най-скорошното създаване на конституционна комисия за Сирия, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Това съобщи БТА.

«Ценим вашето желание за търсене на решения. Смятаме, че и вие, и другите представители на сирийската опозиция ще съдействат за най-скорошно сформиране на конституционен комитет», каза Лавров на среща в Рияд с ръководителя на Сирийския комитет за преговорите Насър ал Харири.

«Разчитаме, че отговорните опозиционери ще подкрепят оказването на съдействие от страна на международната общност на сирийците не само във вид на хуманитарна помощ, а и в създаването на елементарни условия за живот — водоснабдяване, електроснабдяване, образователни и медицински услуги — което би позволило на бежанците и разселените да се завърнат по домовете си», подчерта Лавров.

Руският външен министър съобщи, че е обсъдил тези въпроси вчера и със саудитския си колега Адел ал Джубейр. «Срещнахме разбиране по всички основни теми», отбеляза Лавров.

Тагове: ; ; ;