Публикуваме пост на наш читател относно ширещото се безумие «парвенюта» на рояци да стават част от измислени ордени в България. Публикуваме текста бед редакторска намеса.

Автор е Едмон Дантес:

ЧИ все пак, какво кара някои хора да се увиват в чаршафи и да се правят на «тамплиери?»

Особено пък гледачките на партия герб.

Откъде е това умопомрачение да се правят на средновековни рицари?

Какви рицари, кви пет лева, бе галоши!


Всеки път като видя подобни снимки се превивам от смях, няма такъв цирк!


(Благодаря на автора на текста, защото го споделям напълно).


Като им гледам селските мутри, по-правилно ще е да се наричат «Цървулиери».

«— И може би ще ви се стори странно, но лудият рано или късно заговаря за тамплиерите.
— Винаги ли?
— Има и луди без тамплиери, но тези с тамплиерите са най-опасните. В началото не ги разпознаваш, струва ти се, че говорят нормално, но след това изведнъж…»
Умберто Еко, „Махалото на Фуко“

Ако знаете там какви пари се разиграват.Какви мръсни игри играят

В основата на първенющината стои селяндурщината. «Тамплиерите» ни не са единствените смешници в нашата държава. Имаме и други подобни. Имаме си Малтийски орден, Билдерберги, Масони и какви ли не още откачалки…»

В допълнение прилагаме следния текст от изданието «Под лупа», също без редакторска намеса»:

Гербери, бесепари, десари, тамплиери – от един дол дренки

 

Как Маниака стана тамплиер

21 may 011

Какво е общото между генерал от УБО, рапър, депутат от ГЕРБ, областен управител, видни дейци от БСП-Бургас, астроложката на bTV Алена и главния редактор на Флагман.бг журналистката Катя Касабова ?!

Вероятно ще ми кажете, че такава еклектика няма или че ги свързват парите …

Свързва ги тамплиерството, а какво е това сигурно сте чели, чували или гледали филми.

Kasabova

Ще се опитам с текстове от Уикипедия да ви дам повече информация.

„Тамплиери («рицарите на храма или Бедните рицари на Исус Христос») е названието на един от християнските военни ордени, възникнали вследствие на Първия кръстоносен поход.

Когато през 12 в. рицарите тамплиери полагат основите на новата монашеска структура, те за кратко време поемат контрола над земите на Латинската империя. Рицарите се занимават с всичко, което носи някаква печалба — охраняват поклонници, дават заеми, преговарят с мюсюлманите, дори се твърди, че именно те са измислили т.нар. чеково разплащане.

Интересен е въпросът откъде са идвали финансовите средства, които превръщат Ордена на тамплиерите в «държава в държавата». Както и останалите аспекти от историята на ордена, този също е обгърнат от редица легенди и митове. Една от версиите, според тримата британски автори, написали „Орденът на тамплиерите. Светата кръв и Свещения Граал“ е, че Орденът е притежавал разобличителни документи, засягащи ранното християнство, което принудило Ватикана да им превежда периодично значителни суми за запазване на необходимото мълчание.

Изследователите допускат, че при разкопките, предприети от тамплиерите в т.нар. «Конюшни на Соломон», са открити някакви древни документи или свидетелства, помогнали на рицарите да достигнат своята икономическа и политическа мощ в Близкия Изток и Европа. Тамплиерите притежавали земи, къщи, замъци, голямо движимо и недвижимо имущество, както и злато. През 1192 г. те купили от английския крал Ричард I остров Кипър за 100 000 византиона — сума, немислима за времето си. Орденът създал и флот и се сдобил с монопол върху плаванията по Средиземно море между Европа и Близкия изток. Тамплиерите имали и своя банка. Били построени много големи катедрали, както и по-малки църкви. В края на 13 в. доходите на Ордена във Франция надвишавали няколко пъти доходите на кралската хазна.“

„ ХРИСТИЯНИ ЛИ СА ТАМПЛИЕРИТЕ?

Всеки, който добре познава историята и характера на това движение, може да отговори с една сричка – не! Така наречените „тамплиери” нямат нищо общо с християнството, а най-малко имат нещо общо с Православието, което съхранява Благодатта, богослужението и традицията на Древната Църква Христова. Колко души у нас обаче познават историята и характера на групата новобогаташи и кандидати на славата и властта, която днес се представя под това име? Много малко хора! Това, за което биха се сетили всички останали, са вероятно световните глупости, че тук или там в нашата родина един български „Индиана Джоунс” открил … доказателства, за пребиваването, заселването, едва ли не за вливането в нашата народност на някакви тамплиери. А това, че цар Калоян спасил Православието именно от тази паплач на разрушители на храмове и убийци на християни, кой да го помни в поставената на командно дишане полумъртва образователна система.

Ако споменът за онзи „тамплиер”-предводител на разбитите „кръстоносци”, на които по-приляга прозвището „кръстопоругатели”, когото Калоян затворил в Балдуиновата кула, е много далечен и вече съмнителен за информирания от жълтата преса днешен потомък на някогашните спасители на правата вяра, то нека се вгледаме в ясния образ на това раково образувание върху духовната снага на България, така както то само говори за себе си!…“

На 13 април 1204 г. рицарите от Четвъртия кръстоносен поход превземат Константинопол и полагат основите на Латинската империя. Тогава новоизбраният император Балдуин Фландърски раздава на своите рицари части от новите територии и белгийският рицар Рене дьо Три “получава” Пловдив и Асеновград. През 1205 г. с отслабването на Латинската империя и заздравяването на българо-гръцките отношения, както и след поражението на латините при Одрин, част от жителите на Пловдив се обръщат към българския цар Калоян с предложение да поеме властта над града. Когато Рене дьо Три узнал за това действие на пловдивчани, изплашен да не бъде пленен и предаден, напуска Пловдив с малкото рицари, които са му останали. Те са се укрепили в крепост, която била лесна за отбраняване. Тя се намира над града и в момента хората я наричат Асенова крепост. Те са преживели там 13 месеца.

Изведнъж на помощ ми идват няколко бургаски сайта с материали и снимки по прелюбопитната тема.

DSC_3388Тошко Йосифов а.к.а сериозен рицар тамплиер

viapontika.com

Тошко Йосифов, който доскоро бе свързван предимно с рап изпълненията си, сега има съвсем ново амплоа — Маниака вече е сериозен рицар тамплиер.

Както ViaPontika.com писа младият ГЕРБер упорито лъскаше имидж още преди да влезе в листата на доскоро управляващите за следващото народно събрание.

afd941dc1440

По време на кампанията пък бе 100% за пример. Сега Йосифов очевидно се утешава на съвсем различно място.

Вместо да бистри политиката и да чертае бъдещето на България под вещото ръководство на Партията, Йосифов е навлязъл дълбоко в средите на Великия приорат на тамплиерите в България.

936664_619068481456429_1848125030_n

В събота вечер, когато на 16-ия Международен пролетен конвент на Ордена 40 постуланти от България, Украйна и Кения бяха посветени в рицарско звание, младичкият Йосифов бе натоварен с отговорната задача да носи едно от знамената на Ордена, както повелява вековната му традиция.

Изключително тържествената церемония се проведе при закрити врати в Равда. Репортери и фотографи бяха допуснати само до началната част от ритуала, след което учтиво помолени да напуснат.

Стотици рицари тамплиери от Ордена на Йерусалим изпълниха един от луксозните хотели в Равда, за който се говори, че е собственост на бившия финансов министър Милен Велчев. Поводът е т.н. ХVІ Международен пролетен конвент (законодателно събрание – б.р.) на Велик Приорат България. На него присъстваха и множество членове на Ордена от Италия, Малта, Сърбия, Румъния, Украйна и Беларус.

DSC_3339

снимка: ТН Бургас

Сред гостите и сред самите тамплиери имаше много познати лица от нашия обществен и политическия живот — областният управител на Бургас Константин Гребенаров (бивш подполковник от ДС-б.а), Димитър Стоянов ( бивш шеф на БСП-Бургас и бивш служител на ДС-б.а.) от БСП, д-р Галина Милева ( депутат -б.а.)от ГЕРБ, журналистката Катя Касабова, рапърът и председател на младежката организация на ГЕРБ в Бургас Тодор Йосифов-Маниака и др.

tamplieri1

Великият приор на Ордена у нас Румен Ралчев ( генерал от УБО -б.а.) разказа, че на конвента рицарите ще утвърдят отпускането на 25 хил. евро, с които ще построят алея и параклис в светите земи близо до река Йордан.“

Сега сами си направете изводите и се попитайте какво свързва тези, толкова различни хора …

Как беше приказката – кажи ми кои са ти приятели да ти кажа какъв си …

Екип „Под лупа“

П.П. Редакцията на «Под лупа» се извинява за допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;