„Измамата Сан Стефано. Руско-турската поробителна война” представя Иво Инджев в РБ "Дора Габе"
(Редакцията напълно се ДИСТАНЦИРА от лудостта на Иво Инджев. Публикува този материал само, за да информира читателите си за неизлечимото падение на редица българи, бел.ред.)
Публикуваме материала от изданието Добрич онлайн без редакторска намеса:
Иво Инджев ще представи последната си книга „Измамата Сан Стефано. Руско-турската поробителна война” на 7-ми март в Регионална библиотека „Дора Габе”. Това съобщава Добрич онлайн.

Проявата е организирана от Регионална библиотека „Дора Габе”, Общобългарски съюз „Истина” и със съдействието на Община град Добрич

Иво Инджев е автор на книгите „Мълчанието е злото”, «Премиер на РъБъ» „Президент на РБ”, „Ядреналин” (в съавторство с ядрения физик Георги Котев), трилогията „Течна дружба”.

Какво е истинското значение на трети март? Българският журналист и блогър ще ни представи своето мащабно изследване за ролята на Русия в «освобождението» на българите по време на Руско-турската война.

Новата книга на Иво Инджев „Измамата „Сан Стефано”» разглежда детайлно фактите и заблудите около предварителния мирен договор между Русия и Османската империя. Дългогодишният водещ на телевизионното предаване „В десетката“ се позовава на редица български и чужди източници – руския военен кореспондент Евгений Утин, имперския хроникьор Газенкампф, статии на Николай Игнатиев и Иван Аксаков.

Каква е ролята на руснаците в Руско-турската освободителна война и най-вече на граф Николай Игнатиев, и какъв е характерът на това временно споразумение? Иво Инджев разбива митове и заема категорична позиция. Посочва онези аспекти от руската външна политика, които оставят следа в българската и руската история.

Представянето на книгата ще бъде на 7 март, от 17 часа.

Източник: https://www.dobrichonline.com/novini/51358/izmamata-san-stefano-rusko-turskata-porobitelna-voyna-predstavya-ivo-indzhev-v-rb-dora-gabe?fbclid=IwAR1jbXzwTpMirBfJ9UnH091HhmJ7P5dgVzxGVlKuY8FuXqgQY6mroFtyPPk

Тагове: ; ; ; ;