Michael Cohen

Снимка: AP

Вашингтон, 28 февруари /БТА/
Бившият адвокат на Доналд Тръмп се бои, че президентът няма да предаде мирно властта, ако загуби президентските избори през 2020 г.  Това съобщи БТА.

Това заяви Майкъл Коен в края на показанията си в комисията по надзор и реформа в Камарата на представителите на Конгреса, предаде Ройтерс.

«Предвид опита ми от работата за г-н Тръмп, се опасявам, че ако той загуби изборите през 2020 г., няма да има мирно предаване на властта», каза той.

Коен бе осъден през декември на три години затвор за даване на неверни показания пред Конгреса, за нарушаване на изборния кодекс и за данъчни измами.

«Моята преданост (към Тръмп) ми коства всичко — щастието на семейството ми, адвокатския ми лиценз, средствата за преживяване, честта, репутацията и скоро дори свободата ми», каза той, цитиран от Франс прес. 

«Няма да стоя със скръстени ръце и да го оставя да направи същото със страната», добави Коен. 

Говорителката на кампанията за преизбирането на Тръмп Кейли Макенъни публикува комюнике по време на изслушването, в което нарече Коен «престъпник, изгонен от адвокатската колегия и осъден за лъжесвидетелстване».

«Сега той представя нещо, което нарича доказателства, но те се основават само на неговите собствени показания, които бе доказано, че не струват нищо», добави тя.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;