Жертва на домашно насилие бе брутално убита от съпруга си във Варна, съобщиха днес от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град. Съпругът й /41 г./ е привлечен като обвиняем за престъплението. Това съобищ БНР.

Действията по разследването до момента показват, че малтретираната жена /40 г./ е подавала няколко жалби за домашно насилие през годините.

Съпругът е бил предупреждаван с полицейски протоколи. След това обаче жената съобщавала, че отношенията им са се подобрили.

Бракоразводното дело на съпрузите е било насрочено за 26 февруари тази година. Два дни преди това обаче помежду им избухнал поредният скандал.

Мъжът нанесъл жесток побой на съпругата си, след което извикал майка си, за да му помогне да изнесе багажа си. Двамата напуснали жилището, без да се интересуват от състоянието на пребитата жена.

Сигнал подала майката на убитата, която съобщила в полицията, че дъщеря й не отговаря на телефонните й обаждания.

След влизането в жилището било намерено тялото на починалата. Извършената аутопсия показва, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата с или върху твърди тъпи предмети.
Съпругът е задържан за 72 часа, предстои да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

Тагове: ;