НС - Цвета Караянчева - кръгла маса

Снимка: БТА

   Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева показа пред медиите документи, които удостоверяват, че има разрешение от ПГ на «БСП за България» двамата народни представители да пътуват за ловното изложение в Залцбург. Това съобщи БТА.

Тя уточни, че подписът върху докладната не е на Корнелия Нинова, а на някой от заместник-председателите или секретаря на групата.

«Не Корнелия Нинова, някой от ръководството на ПГ на «БСП за България» се е подписал, нека тя да каже кой», каза Караянчева.

«Без да мине през ръководствата на парламентарните групи, няма как аз да подпиша документ за пътуване», заяви още председателят на парламента.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че депутатите, пътували за ловното изложение в Залцбург на разноски на парламента, ще върнат парите. Според нея обаче е неразбираемо, че председателят на Народното събрание е подписала такава командировка. «Дори и да сме в парламента, не бива да се харчат народни пари за изложения по лов и риболов», смята Нинова.

Председателят на Народното събрание обясни, че членове на земеделската комисия са били поканени да пътуват до Залцбург, председателят на комисията Десислава Танева е написала докладна до нея, която е пусната до парламентарните групи за съгласие, след което и тя е подписала заповедта за пътуване.

«Така че ако г-жа Нинова не може да си контролира народните представители, нека не търси причината в мен», коментира Цвета Караянчева.

Тагове: ; ; ; ; ;