Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от „БСП за България” са били в 5-дневна командировка на ловно-рибарско изложение в австрийския град Залцбург.

Информацията е от официална справка, която администрацията на Парламента предостави на bTV. Това съобщи Епицентър.

Иван Иванов и Йордан Младенов са били на изложението от 20 до 24 февруари, командировани като народни представители, за което българските данъкоплатци ще платят 13 473 лв.

Служебното им пътуване съвпада със заявката на социалистическата партия депутатите ѝ да не участват в пленарни заседания и да не взимат командировъчни.

Оказва се, че двамата народни представители не само са взели командировъчни, а дори са положили извънреден труд, защото са били там и през уикенда.

Червените депутати са похарчили общо около 2800 лева за двупосочни самолетни билети и 2700 лв. за хотел. Имали са и джобни по 342 лв., които са им отпуснати от парламента.

 

Йордан Младенов дори е ползвал е харчил 60 лв. държавни пари за транспорт в България. Не става ясно дали е ползвал таксита или междуградски автобуси. От БСП заявили, че двамата избраници ще върнат парите на парламента, допълни Мария Цънцарова

Скандално е и присъствието на изложението на Александър Сабанов от ВМРО, чийто полет струва 2133 лв. За хотел са му били платени 1635 лв. Бюрхан Абазов е пътувал срещу 1485 лв., преспал е за 1308 лв. И двамата народни представители също са получили 342 лв. джобни

Освен тях на пътешествието до Австрия са били и колегите им Александър Сабанов от ВМРО, както и Бюрхан Абазов от ДПС, показа справка на БТВ.

В програмата на изложението са включени лекции, свързани с риболов на сьомга в Централна Швеция, как успешно да се лови костур, как се ловят диви свине, миещи мечки и лисици. Също и как се разфасова дивеч.

Йордан Младенов е член на Комисията по земеделие и храните и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по Вътрешна сигурност и обществен ред, както и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

 

Тагове: ; ; ; ;