Бризбейн срущу американската инвазия във Венецуела.

Бризбейн (Brisbane) е град в Австралия и столицата на щата Куинсланд.

Градът е наречен на името на сър Томас Бризбън (1773–1860) — британски войник и колониален управител, роден в бившето графство Еършър, Шотландия. Преди британската колонизация, Бризбейн е известен сред местното племе на турбулите като ‘Мееаан-джин’. През 1823 изследователят Джон Оксли открива река Бризбейн и през 1824 е основана първата затворническа колония в Радклиф. Когато Куинсланд се отделя от Нови Южен Уелс през 1859 и самата става колония, Бризбейн е обявен за столица, но получава статут на град едва през 1902. През 1924 е прокаран Закона за град Бризбейн, който дава на Бризбейн местно самоуправление, което започва работа през 1925г.

По-рано съобщихме, че в интервю за вестник „Аргументи и факти“ секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев изрази увереност, че САЩ подготвят военна интервенция във Венцуела, предава Агенция «Фокус».

„Тежката хуманитарна ситуация, за която говори Вашингтон, е провокирана от американските санкции и ембарго.

И в тези условия се представя хуманитарна помощ… Проявявайки сарказъм и високомерие по отношение на венецуелския народ, САЩ подготвят военна интервенция в независима държава.

Прехвърлянето на територията на Пуерто Рико на американски сили за спецоперации, изпращането на части от американските въоръжени сили в Колумбия и други факти ясно показват, че Пентагонът укрепва групирането на войски в региона, за да ги ангажира в операцията за отстраняване от властта на законно избрания сегашен президент Николас Мадуро.

А венецуелският народ разбира това добре.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;