25 февруари 2019-Нюз Фронт.

Разтрогването на Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег беше предшествано от почти сто нарушения от страна на Съединените щати, където без да се крият, разработваха, тестваха и все още доста успешно използват забранени оръжия.

 

 

 

 

 

Това каза Владимир Козин, експерт от Центъра за военно-политически изследвания към МГИМО на руското външно министерство в коментар към Федералната информационна агенция.Според него единственото нещо, което се сещат да направят в Пентагона, за да прикрият по някакъв начин арогантността си, е терминът „ ракети-мишени със среден и по-малък обсег“. И сега те се използват в глобалната американска система за противоракетна отбрана. В същото време Козин подчерта, че от 2001 година насам САЩ са нарушили договора на ДРСМД 96 пъти, а през текущата година ще го нарушат още 12 пъти.

 

Тези сведения не са от публикации или коментари. Те бяха оповестени от Управлението за противоракетна отбрана на Пентагона-структура на Министерството на отбраната на САЩ, където те разбират много добре какво пишат и разказват ”, отбеляза експертът, добавяйки, че доклад, публикуван от Американската изследователска служба на Конгреса в края на 2017 година, е повече доказателство за нарушенията им. На страница 31 от материала, изпитанията със забранени ракети са описани черно на бяло.

 

Въпреки това, продължава Козин, Вашингтон почти никога не признава нарушенията си, дори да като се вземе предвид факта, че в прес-съобщенията съобщава за тях. Но винаги е по-удобно да вини за всичко Русия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;