24 февруари 2019-Нюз Фронт.

Срещнахме се с племенницата на екс-полковникът от ГРУ Сергей Скрипал, Виктория Скрипал. Виктория ни посрещна душевно в дома си, по руски, предложи ни руски пирог и се пошегува, че е без «Новичок».

В разговора ни племенницата на Сергей Скрипал с много болка призна, че е изгубила надежда, че той е жив, казвайки че по-скоро Великобритания го е ликвидирала, и заяви, че всиско което прави е с надежда да успее някога да види отново Юлия Скрипал.

 

 

За цялото това време ( на 4 март става точно една година) Виктория е чула гласът на Юлия точно 3 пъти, като и трите пъти се е чувствало, че Юлия не е сама и е казано какво да говори. В този руско-български репортаж ще опитаме да сглобим пъзела защо Великобритания именно сега включва в темата България, напомняйки отравянето на Емилиян Гебрев през 2015 година и каква е целта.

Напомняме, че Великобритания вече официално обяви, че ще води разследването по случая «Гебрев» съвместно с нашите служби.

 

 

Съдейки по това как Велиобритания води разследване по случая «Скрипал» всички можем да си представим до какви изводи ще стигнат.

А въпросът е в случая, че страната ни се оказва инструмент в нова информационна кампания срещу Русия, в която Великобритания и САЩ ще ни използват за да обвинят Русия ползвайки България.

 

 

Важен и мотивът- защо се прави как мислите? Дали е случайно, че кампанията се разгръща преди официалното посещение на Дмитрий Медведев у нас на 4 март?

Как мислите, след като веднъж ЕК не просто ни забрани, а ни открадна възможноста да реализираме «Южен поток», дали сега няма да се опитат да ни отнемат шанса и за «Турски поток», всички виждаме как се пречи и на «Северен поток-2» и кой не иска реализацията му.

Все неща, които отношение по темата. В случая е обидно, как Великобритания и САЩ искат и вече използват страната ни не само заради икономически, енергийни и геополитически интереси, но и за да ни злепостави пред очите на Русия и да изглеждаме предатели.

 

Предварително се извиняваме, че частите от нашият руско-български репортаж първоначално излизат без превод и субтитри, за да не губим време, но в най-скоро време субтитрите ще бъдат поставени. Това е 1 част, очаквайте няколко части и чуйте какво Виктория Скрипал казва на България и за България.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;