Една от основните причини БСП да не е в парламента в сряда била нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Това съобщи БТА.

С това си действие Нинова вкарала БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на толкова важен договор.

Това е заявил председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката структура в гр. Сандански, съобщиха от ГЕРБ

Северна Македония днес е в НАТО и това означава по-голяма сигурност в региона и по-големи възможности за страните от региона заедно да противодействаме на заплахи от трети страни.

А до това се стигна и благодарение на основния приоритет на българското председателство на ЕС, а именно европейската перспектива пред страните от Западните Балкани, казал още Цветанов.

БСП е партия, която се ръководи от един егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова.

Тя спуска решенията еднолично и те се изпълняват от техните депутати под страх и това ми беше казано от много депутати и членове на БСП, с които съм разговарял, заявил още председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Заместник-председателят на ГЕРБ допуснал, че излизането на БСП от парламента ще е свързано и с генерирането на много нови фалшиви новини.
Цветан Цветанов призовал младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони.

По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призовал младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските.
Цветан Цветанов е заявил още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

Източник: София

Тагове: ; ; ;