Млади хора от различни региони на света дойдоха в страната с мисия на солидарност с Боливарската революция.

Повече от 200 млади хора от различни региони на света пристигнаха във Венецуела тази събота като част от интернационалната бригада «Че Гевара».

Делегатите на мисията за солидарност с Боливарската революция са от различни нации от Северна Америка, Южна Америка, Карибите, Мезоамерика, Африка, Азия и Европа. Те ще останат в страната до 27 февруари, споделяйки продуктивен и организационен опит със социалните движения и революционните сили във Венецуела, а също ще изучат опита на венецуелските  чависти.

Групата също така ще участва между 23 и 27 февруари в Международната асамблея на народите в знак на солидарност с Боливарската революция, която ще събере над 400 социални борци от света в столицата на Венецуела Каракас.

«Венецуела е страна, в която системата на хегемония на САЩ и Запада над съдбата на човечеството не се признава.

Народите по света виждат бойното поле в битката между капитализма в неговата империалистическа фаза и алтернативата за съществуването на човечеството под формата на нов социализъм», казват от интернационалната бригада.

 

Интернационалната бригада «Че Гевара» е родена в чест на историческа традиция за борба и съпротива, която датира от 30-те години на миналия век, когато бойци от цял свят пътуваха до Испания, за да се борят с фашистката агресия.

Сред целите на бригадата е да се създаде платформа за постоянна солидарност с Боливарианската революция в световен мащаб, която да подкрепя и реализира политическата и комуникационна пропаганда и да предприема конкретни действия в защита правото на самоопределението на народите и провеждането на контраофанзива срещу империалистическата хегемония.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;