21 февруари 2019-Нюз Фронт.

Украинската армия ще опита да си върне подконтролният на ДНР град Дебалцево. Новите боеве ще бъдат още по-ожесточени отколкото бяха през 2015 година. Такова заявление направи в ефира на телевизия «Аверс» екс-участник на «АТО» от Нацгвардията Сергей Гуменюк, предаде кореспондент на изданието«ПолитНавигатор». 

 

 

 

„Ще има Дебалцево-2 и там ще се бият още по-жестоко. Така или иначе ще си го вземем нашито Дебалцево. Най-добре е да има добри командири и те да организират такова настъпление, че, всичко да е според разузнавателните доклади на нашите служби, да се влезе в контранастъпление и да се избият от тамМисля, че трябва да има политическа воля за това.

Дебалцево дадоха, после Иловайски котел, Волноваха, какво направиха там, защо руските войски убиха нашите момчета? По същия начин в Дебалцево. Ако се върви, то е хубаво да се върви до край, за да се стигне до Москва”, обобщи бившият ато-шник.

 

Напомняме, че през 2014 година град Дебалцево влезе в зоната на въоръжения конфликт в Донбас.
Градът най-накрая попадна под контрола на ДНР на 18 февруари 2015 година след образуването на “Дебалцевския котел” и сраженията на опълчението с частите на въоръжените сили на Украйна, които унищожиха най-големия железопътен възел, който по-късно беше възстановен от републиканските сили.

 

Това цинично и откровено агресивно заявление направено от ефира на телевизия, говори за едно- Киевския режим готви информационно почвата за необходимост от настъпление срещу Донбас.

Малко по-рано външният министър на Русия съобщи, че Киевския режим готви провокация в Керченския проток, за да привлече участието на страните от НАТО.

Украйна подготвя поредна провокация в Керченския проток. Това заяви министърът на външните работи Сергей Лавров по време на брифинг за представители на Асоциацията на европейския бизнес(АЕБ).Според него, властите в Киев възнамеряват да убедят страните от НАТО да изпратят свои представители на корабите за съвместно изпълнение на провокацията.

 

Сега те подготвят поредния незаконен опит да преминат през наша територия , без да правят запитвания за разрешение, без да спазват мерките за безопасност, без лоцмани. При това, както ми собщиха, анкетират страните от НАТО с покана да изпратят свои представители на тези кораби, за да пробият Керченския проток заедно с НАТО ”, каза руският външен министър.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;