21 февруари 2019-Нюз Фронт.

На 23 февруари в Русия се чества всенародния мъжки празник — Денят на защитника на Отечеството.

Празникът на мъжката чест и героизъм ще бъде почетен достойно и у нас, тъй като България и българския народ  винаги помни подвига на героите-освободители, които жертват живота си за свободата на страната ни в най-тежките страници от нашата история, което завинаги свързва с кръв съдбите на България и Русия. И какво и да се случва героите, знайни и незнайни, истинските мъже, достойните синове, бащи, защитници на справедливостта, истината и мирът, трябва да бъдат почитани.

В морската ни столица Варна празникът беше отбелязан, съобщи изданието varna24.bg.

След поднасяне на венци и цветя за всички руски герои, на паметника на загиналите по време на Втората световна война съветски войници във Варна, бе отслужена молитва от Варненския и Великопреславски митрополит.

С минута мълчание всички присъстващи отбелязаха преклонението си към паметта на героите дали живота си в Отечествената война.

Празникът ще бъде почетен и в столицата в София, утре 22 февруари.  Всички които имат възможност да се присъединят могат да го направят с цвете в ръка на церемония, която ще започне в 10:00 часа пред паметника на Съветската Армия) в Княжеската градина и пред Паметник-костницата на съветските воини в квартал “Лозенец” (в 10.30 часа).

 

 

 

Утре, на 22 февруари, във връзка с държавния празник на Руската Федерация – Деня на Защитника на Отечеството – Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Аташе по отбраната на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Аташето по отбраната ще положат венци и цветя пред паметниците на съветските воини в София.

Церемонията ще бъде проведена пред паметника на Съветската Армия (в 10.00 часа) в Княжеската градина и пред Паметник-костницата на съветските воини в квартал “Лозенец” (в 10.30 часа).

Каним Ви да поднесете цветя заедно с нас!- се казва в съобщението от Посолството на Русия във България публикувано на официалната страничка на ведомството във Facebook.

 

 

Солдату я слагаю оду…

Солдату я слагаю оду…
Был ратный путь его тяжёл.
Он все прошёл: огонь и воду,
И трубы медные прошёл.
Шагал по вражескому следу
До завершающего дня.
И прочно выковал Победу
Из грома, стали и огня.
И, полная творящей силы,
Вся в блеске солнца, не в дыму,
Стоит спасённая Россия,
Как вечный памятник ему.

Александр Плотников

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;