21 февруари 2019-Нюз Фронт.

Украинските окупационни войски за изминалото денонощие 22 пъти нарушиха режима на тишина, откривайки огън по територията на 20 селища на Донецката народна република.

 

 

За това в четвъртък, 21 февруари, докладва официалният представител на въоръжените сили на ДНР Даниил Безсонов.

Според данните на ведомството , използвайки минохвъргачки с калибър от 120 и 82 мм, гранатомети, оръжия БМП, картечници и леко стрелково оръжие, нападателите са стреляли по населените пунктове в Ленинско, Коминтерново, Дзержинско, Саханка, Доломитное, селата Изотов и Гагарин, селища Александровка, Ясиновата, Крута балка, селища Трудовски, както и района на летище Донецк.

Безсонов също така съобщи, че вследствие на обстрелите отс тана на киевските войски е убит един защитниците на ДНР. Също в Ясиновата и Крутая Белка вследствие на обстрелите са повредени 3 цивилни къщи, а в Горловка, училище номер 10 и детска градина «Дъга».

 

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин направиизвънредно изявление за положението в Донбас и провокациите на Украйна в навечерието президентските избори в Украйна, които трябва да се състоят в края на март.

 

„Днес вътрешната политическа криза, която се разви в Украйна, пряко засяга положението в Донбас.

В навечерието на президентските избори украинската армия, по заповед на Порошенко, засили обстрелите по градовете на Донбас, разположени по линията а разграничение, продължават да убиват мирни жители, да разрушават домове и детски градини.

 

Националистическите батальони и въоръжените сили на Украйна изострят положението в Донбас и на югоизток. Към линията на съприкосновение се стяга артилерия и бронетехника. Украинските разузнавателни служби организират и извършват терористични атаки върху жизненоважни съоръжения в Донбас.

Основната цел на Порошенко е да не допусне изборите, поддръжниците на мира на украинската земя и изпълнението на минските споразумения ”, заяви ръководителят на ДНР.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;