Човек остава с впечатлението, че България не е парламентарна демокрация, а парламентарна монархия, коментира Валери Симеонов

София, 20 февруари /БТА/
Човек остава с впечатлението, че България не е парламентарна демокрация, а парламентарна монархия. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в кулоарите на НС решението на ГЕРБ да върне стария праг за преференции в Изборния кодекс. Това съобщи БТА.

Той подчерта, че позицията на неговата партия е против намаляването на прага, «защото даваме възможност в НС и в българските институции да влизат неопределено количество байганьовци, хора с болни амбиции и със средства, с които си купуват местата в общинските съвети, в парламента».

По думите на Симеонов, евроизборите са важни от гледна точка на мобилизация на симпатизантите и избирателите. Ще ни бъде много интересно какъв резултат ще имаме на тях, те са важи от партийно-политическа гледна точка, като цяло с 6-7 депутати не можем много да влияем в ЕП, поясни политикът.

Той декларира, че НФСБ, с оглед на взаимоотношенията в коалицията «Обединени патриоти», съвсем естествено е предприел необходимите действия за подготовка за самостоятелно явяване, но това не било окончателно решение. Предстояло да бъде потвърдено от Политическия съвет на формацията.

Не извършваме задкулисни договорености, не подхвърляме на медиите, че ще вкараме трима-четирима общо депутати с разни консервативни български «псевдосубекти», нито пък водим кампания още от миналата година за издигане на свой кандидат, без да уведомим нашите партньори, посочи още Валери Симеонов.

Каракачанов/Красимир/ да отговори защо за два месеца преговори с него общото време, в което сме говорили за съвместно участие в евроизборите, е не повече от пет минути, коментира диалога си с ВМРО Симеонов. НФСБ са отворени все още известно време за разговори, стана ясно от думите на лидера му.

Тагове: ; ; ;