20 февруари 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че страните от ЕС трябва да се поучат от украинците да бъдат европейци. Тези думи прозвучаха по време на речта му във Върховната Рада.

Туск припомни големия брой знамена на ЕС на площад Независимост в Киев по време на държавния преврат през 2014 година.

Според сайта „Европейска истина” Туск е обещал да ги „винаги помни“.

 

 

 

 

 

 

 

( Кадри от държавният преврат извършен в Украйна с помощта на САЩ, който Доналд Туск дава за пеимер на Европа)

 

 

Поразяваща е циничността, с която Доналд Туск дава за пример най-голямата трагедия на украинския народ, който беше излъган от Запада като малко дете. Обещанията за «европейско светло бъдеще» и независимост от Русия, доведоха страната до братоубийствена война, която днес Туск възхвалява. Отделен е въпросът защо Доналд Туск прави обръщение от трибуната на Върховната Рада.

Но, трябва да се отбележи едно- Майданът е най-успешната военна операция на Съединените щати в Руската цивилизация. След извършването на държавния преврат САЩ поставят Киевският режим, възглавяван от Порошенко, който завинаги записва името си в историята като палач на собствения си народ.

САЩ продължават и до днес да финансират Киевския режим с една единствена цел- да разпалят голяма световна война. И никога не са били толкова близо до Русия, затова не се отказват, а продължават да използват всички възможни форми за продължаване на конфликта.

Включително и подобни позорни изказвания от страна на европейски фигури, като изказването на Туск.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;