Почти нацистка реч: Тръмп се обърна към армията на Венецуела със заплаха

19 февруари 2019-Нюз Фронт.

Въоръжените сили на страната и тяхното командване са жизненоважни за «мирен преход към демокрация» във Венецуела. Така американският президент Доналд Тръмп започна своето обръщение към венецуелските военни, говорейки в Университета на Флорида в Маями, предаде Асошиейтед прес.

Пуснете хуманитарния конвой на САЩ и бъдете амнистирани, в противен случай сте загубени. Ако изберете първия път, ще помогнете за създаването на безопасно и проспериращо бъдеще за всички хора на Венецуела.Ако изберете втория път и подкрепите [президента] Николас Мадуро, няма да намерите убежище, нито лесен изход, връщане назад няма», заяви Тръмп.
Почти нацистка реч: Тръмп се обърна към армията на Венецуела със заплаха
Американският лидер добави, че венецуелските военни биха могли да подкрепят лидера на опозицията Хуан Гуайдо, получавайки амнистия от него, за да «живеят живота си в мир и хармония със семействата си». Според Тръмп Гуайдо «не търси възмездие», но венецуелските военни не трябва да използват насилие срещу собствените си граждани, ако стане нещо.
( А той явно знае какво може да стане, щом си позволява такъв тон).
«Обмисляме всички възможности», подчерта той, като говорейки за възможна американска военна намеса във венесуелската криза.
Според Тръмп социализмът във Венецуела е довел страната до крайна бедност и разруха, въпреки най-големите петролни запаси в света.
Той добави това“В Латинска Америка идва нов ден”.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли поканата на Тръмп и сравни речта на американския президент с речите на нацистите.
Според Мадуро «почти нацистката» реч на Тръмп показа, че Съединените щати «смятат себе си за господари на Венецуела».

— Кой е Главнокомандващ на венецуелските въоръжени сили — Доналд Тръмп от Маями? — с изумление реагира Николас Мадуро.

 

 

По-голямата част от венецуелските военни остават верни на действащото правителство на страната, но някои войници и офицери се прехвърлят на страната на Хуан Гуайдо, или с други думи на страната на САЩ ( разбира се, за определено възнаграждение.
САЩ продължават да клатят ситуацията и вече минават в откровено настъпление. Ако в най-скоро време се случи нещо ужасяващо във Венецуела, значи Тръмп е започнал да внася «демокрацията» си там.
Очаквайте подробности
Ася Иванова-Зуан

Коментари:

Зареждане ...