Жителите на провинция Идлиб, които успели да се промъкнат към територията, контролирана от сирийските правителствени войски, разказват, че въоръжените части на терористичната организация «Хайат Тахрир Аш-Шам» (бивша «Джебхат ан-Нусра»),

които напълно са установили контрол над провинция, подготвят провокации с химически отровни вещества в случай на настъпление на сирийските въоръжени сили.

За целта в 30 населени места близо до границата на Идлибската зона за деескалация терористите, с помощта на пристиганли от Европа през Турция специалисти, са оборудвали места за съхранение на отровните вещества.

Едни от тези места са в районите на хуманитарния коридор около населеното място Абу Ед Духур и КПП около селището Морек.

Също не по-малко от пет склада с химикали са оборудвани близо до турските постове.

Под охраната на терористите от групировките  «Хизб Ал-Ислам Ат-Туркестани» и «Хурас Ад-Дин» в различни населени места на територията на Идлибската зова за деескалация се извършва подготовка за инсцениране на масова гибел на мирно насеелние в резултат уж на употребата от правителствените войски на химическо оръжие.

Непосредствено участие в поредната фалшификация вземат «Белите каски», наричащи себе си «Гражданска самоотбрана».

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;