16 февруари 2019-Нюз Фронт.

Много европейски лидери се надяваха, че Мюнхенската конференция за сигурност ще позволи да се нивелира напрежението, което се появи на световната арена, но всичко се случи съвсем наобратно.За това в събота, 16 февруари, заяви председателят на комисията на Федерацията на Съвета на Русия за информационна политика, Алексей Пушков.
Според думите му, според традицията, установена от западният свят, тонът се определя от сили, призоваващи за ожесточена конфронтация с Москва, противно на здравия разум, който става все по-малко
«Барометърът на конференцията в Мюнхен сочи към скок в международното напрежение», отбеляза Пушков, добавяйки, че «оловните облаци» вече се сгъстяват, предвещавайки «перфектната буря».

Проблемът е, че никой няма силата да се противопостави на абсурдната и опасна анти-руска стратегия, която насърчават водещите сили на Северноатлантическия съюз. — Гласовете на здарвия разум звучат все по-тихо — констатира сенаторът.

Стартиралата в Баварската столица, конференция ще продължи до 17 февруари. Основана през 1963 година, конференцията се провежда за 55-и път. Този път, тонът беше зададен с открита провокационна анти-руска реторика, като един от най-ярките «оратори» се оказа министърът на отбраната на Великобритания, който повече от 12 минути повтаря, че «Русия е агресор».
Расмусен отговаряйки на въпрос на руски журналист заяви, че Западът вече разглежда нови, ожесточени санкции срещу Русия заради ситуацията в Юго-Източна Украйна, в която според него е виновна Русия ( въпреки, че Доналд Тръмп е този, който въоръжава Украйна, за да продължава конфликта и отпуска рекордните 700 милиона долара военна «помощ«. Също така, заради зле измислената история с отравянето с «Новичок» и делото «Скрипал».

Ася Иванова-Зуан

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;