Сърбия - Бойко Борисов - Александър Вучич

Снимка: БТА

    «Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство — на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз».

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Белград, след като беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия «Орден на Република Сърбия», съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Това съобщи БТА.

Призът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка — Денят на държавността на Република Сърбия.

Българският министър-председател Борисов подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави — членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти — жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм.

«Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война — аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите,» категоричен беше премиерът Борисов.

«Орденът на Република Сърбия» е най-високото държавно отличие в страната. Той се връчва с указ за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Република Сърбия и Република България.

Тагове: ; ; ;