15 февруари 2019-Нюз Фронт.

България е известна с гостоприемството си и търпението. Но това не значи, че трябва да се правим, че незабелязваме, когато част от «гостите» образно казано пренареждат къщата. Последните дни ставаме свидетели  на безпрецедентна посланическа активност. Ерик Рубин дава брифинги у нас в Министерски Съвет, привиква премиери, прокурори, нещо «съветва», изисква, «насочва». Само че, това не влиза в служебните му задължения.

Следвайки инструкциите на правителството на САЩ, Ерик Рубин си позволи да говори от името на България, замесвайки страната ни в грандиозен скандал за пране на пари. Тази сряда, 13 февруари, Ерик Рубин привика на среща премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, директорът на ДАНС ( Държавна агенция «Национална сигурност») Димитър Георгиев, и след срещата на брифинг беше обявено, че държавни пари от Венецуела са прехвърляни в български банки, и трябва » да се спре ограбването на венецуелският народ».

Отделно, ще добавим, че при целият си натоварен график, Ерик Рубин намери време да заяви, че се опасява от «руска намеса» в нашите български избори. А паметливи помнят, че още преди да пристигне у нас, посланикът на САЩ даде обещание, че ще се бори с руското влияние. И както виждаме не се спира.

 

 

Ние ще работим с българските власти така, че националното богатство на Венецуела да не бъде откраднато от народа й». Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин в американското посолство по време на откриването на кампанията за Летните програми за работа и пътуване в САЩ – 2019.

 

 

 

 

На снимката по-долу виждате няколко български момчета и момичета, които ще получат «златния шанс» да учат в САЩ, с визите връчени лично от Ерик Рубин. Така САЩ вербуват децата ни, а в летните програми са включени около 5 000 български студенти.

 

 

„Програмата за летни студентски бригади дава на студентите от цял свят възможност да живеят и работят в САЩ през лятната си ваканция от колежа или университета, да се запознаят с американци и да съпреживеят културата и начина на живот на САЩ. От 2000-та година до сега, над 110 000 български студенти са участвали в нея“, каза посланик Рубин.

 

 

Именно раздадените визи на български студенти, е малката награда за използването на страната ни от САЩ за позорния скандал с пране на пари от държавна петролна компания. Посланикът на Венецуела у нас, не остана равнодушна към действията на Ерик Рубин, и побърза да опровергае информацията, наричайки новината фалшива.

 

Заради тази новина цената на петрола леко започна да се покачва. Българското правителство получи информация  официално от правителството на САЩ, а правителството на САЩ е експерт във фабрикуването на фалшиви новини“,- коментира посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони.

 

Важно е да напомним, на господин Ерик Рубин, че във България има и президент, който коментира ситуацията с историите за Венецуела, прането на пари и българския вариант «Скрипал» по следния начин:

«Не е нормално чужди посланици да информират правителството».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;