Коалицията е стабилна, въпреки че някои от колегите имат различни мнения. Това каза председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента по повод позицията на лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, че ще подаде оставка в случай, че концепцията му за интеграция на ромите не бъде приета.
Цветанов изтъкна, че някои от текстовете в документа трябва да бъдат «по-обрани». Това съобщи БТА.

Според него трябва да бъдат избегнати всички възможности за манипулация и предизборно използване на концепцията.

«Аз смятам, че трябва да търсим консенсус и да бъдем достатъчно отговорни, когато дискутираме тази тема», коментира още той.

Попитан за заседанията на Коалиционния съвет, той увери, че въпреки че не се събират на едно място, това не означава, че не си говорят и не обсъждат темите от политическия дневен ред. Цветанов каза, че утре ще се срещне с Каракачанов в Мюнхен, където двамата ще участват в конференция по сигурността.

На критиките на опозицията за кратката законодателна програма на парламента, Цветанов отговори, че предстои интензивна работа на народните представители по комисии. Той визира заседанията на Комисия за контрол на службите, която ще разгледа случая с бизнесмена Гебрев, предстоящия блиц контрол на министъра на вътрешните работи и обсъждането в комисия на ветото на президента за Закона за личните данни.
Цветанов коментира и темата с промените в състава на ЦИК.

Изборният кодекс, по който е избран днешният състав, е кодексът на омбудсмана Мая Манолова, в качеството й на народен представител от парламентарното мнозинство на БСП през 2014 г., обясни той. «Нека да припомним, че 2016 г. ние загубихме изборите за президент точно при тази ЦИК. Ние по никакъв начин не си позволихме да вменим вина на ЦИК, че са манипулирали изборния процес», коментира още Цветанов.

поред него искането на БСП за смяна състава на ЦИК е опит за бягство от отговорност от евентуална загуба на евроизборите. Той бе категоричен, че ЦИК, назначена от БСП, би била достатъчна гаранция за това, че изборите ще бъдат прозрачни.

Преди изявлението си пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс в парламента.

Той похвали доброто парламентарно взаимодействие с Великобритания и сътрудничеството на страната ни в сферата на сигурността. От думите му стана ясно, че по време на срещата е засегнат и въпросът със случая «Скрипал».

«Няма новини по тази тема», каза той.

Тагове: ; ; ; ; ;