12 февруари 2019-Нюз Фронт.

Нагорни-Карабах, Приднестровието, Донбас — в следващите две години Вашингтон ще извади максимума от тези конфликти, като сблъска страните в опит да увеличи влиянието си.Такава прогноза направи професорът на Руската академия на науките, експертът по международни отношения Александър Гусев в интервю за Media.Az.

 

 

Според мнението на експерта Вашингтон подготвя сериозни изпитания и провокации, особено за страните от пост-съветското пространство. Молдова и Украйна са най-много заплашени от оъществяването на американски сценарии, една от новите цели на САЩ е също так Беларус, но основен акцент ще се прави на Ценрална Азия и Южен Кавказ.

 

„В момента Съединените щати работят за засилване на контрола върху сегашните политически и регионални елити. За това се отпускат големи средства, затова смятам, че акцентът ще бъде поставен върху тези региони и страни ”, продължава Гусев, като добавя, че Москва ще трябва да изравни това влияние в страните, които са стратегически партньори на Русия.

 

Той подчерта, че ескалацията на съществуващите конфликти ще се превърне в приоритетна задача за Вашингтон: „Ситуацията с Нагорни Карабах, Приднестровието, влиянието на талибаните в Таджикистан, конфликтът в Донбас ще се изострят.“

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;