Думите не минават незабелязано и от тях до голяма степен зависи нагласата на ръководството на страната ни към развитието на руско-българския диалог. За това предупреди посланикът на Русия в България Анатолий Макаров по отношение на внушенията на управлявищете, че Москва се меси в изборите у нас и ни готви  «хибридна атака». Това съобщи Дума.

Почти през целия вчерашен ден дипломатът отгаваря на въпроси на български граждани като част от инициативата «Попитай Посланика». Повечето от въпросите бяха задавани през Фейсбук.

Посланик Макаров бе категоричен, че Русия не се намесва във вътрешните работи на други държави. Той отхвърли и всички намеци за намеса на Русия в изборния процес у нас.

Много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид, обясни Негово превъзходителство в отговор на въпрос, свързан с антируските изказвания на част от управляващите.

Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така.

Не смятаме да се намесваме във вашите предизборни кампании.

Никакви указания за това не сме получавали.

Българският народ има право сам да избира кой да го представлява на местно, национално и европейско ниво, посочи Анатолий Макаров във връзка с твърденията на Цветан Цветанов, че Москва се готви да се намеси в предстоящите избори в България.

Дипломатът определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.

Тагове: ; ; ; ; ; ;