«Венецуела е страна на солидарни, благородни и трудолюбиви хора, които могат да напредват със собствените си усилия, а не чрез благодеянията, които Западът им изпраща!

Затова Западът нека осъзнае, че няма на света нито империя, нито фалшиви новини, което могат да спрат устрема на народа на Венецуела към свобода, независимост и справедливост, към един по-добър свят, който трябва да се реализира на цялата Земя», това заяви президентът на Венецуела Николас Мадуро по време на обръщението си към нацията.

Подобно на Мадуро бившият президент на страната  Уго Чавес от 1999 г. организира собствена телевизионна и радиопрограма, наречена „Здравейте, президент” (на испански Aló Presidente). Шоуто редовно се излъчваше по националните телевизионни канали в неделя в продължение на 14 години, когато Чавес беше на власт. В него той обясняваше политическите си решения, похвали и ругаеше министри, критикуваше опозицията, отговаряше на обажданията на зрители от цялата страна, а също така обичаие да се шегува, а понякога дори пееше. Общо Чавес излъчи 378 «епизода», които продължиха 1656 часа и 44 минути

Тагове: ; ; ; ; ; ;