Настройването на частни срещу държавни и общински болници е тотална грешка. Затова предупреди проф. Милан Миланов в ефира на БНТ. Това съобщи Нюс.бг.

«Главата не ме боли, но ми се развъртява, когато чуя здравна реформа», отсече лекарят. Той припомни, че здравната реформа е била направена 1998-2001 г., приети са четири закона и започнало нейното разрушаване.

Според него здравната реформа не е бетонирана, а е в хаос, защото лекарите лекуваме и работата върви, но не върви не в тази посока от 2001 г. насам.

Най-добре за проф. Миланов е да бъде поизчистена жестоко здравната реформа, да си остане НЗОК и да има надграждане на доброволни, а не застрахователни модели

В здравеопазването има пари, но голямата грешка на българските учени е, че здравето, а не болестта е стока, предупреди проф. Миланов.

За правосъдна бърза процедура, с която насилниците да се вкарат в затвора, призова лекарят относно зачестилите насилия над медицинските специалисти.

Той настоява да се вземат мерки и за насилието над полиция, държавните чиновници, учителите. «Ние сме общество, което се развива по пътя на омразата към всички и всеки«, каза още проф. Миланов.

Тагове: ; ; ; ; ;