Прокуратурата ще протестира присъдата на Огнян Донев, който днес бе обявен за невинен от Софийския градски съд. 

Това съобщава Канал 3.
Председателят на Съвета на директорите на «Софарма» и съдружникът му Борис Борисов бяха подсъдими за укриване на данъци. Съдът днес отхвърли и гражданските искове на Министерството на финансите — съответно над 62 млн. лв. за Донев и 7,5 млн. лв. срещу Борисов.
Двамата бяха подсъдими по чл. 255 от НК – за укриване на данъци, за 7 сделки с акции на „Софарма“ и в различни конфигурации между фирмите „Елфарма“, „Телсо“ АД, „Софстрой“, „София“ АД, „Телекомплект“ АД и „Финансово консултантска компания“ АД.
Донев бе видимо доволен от решението днес. Ожали се, че «7 години ходене по мъките иска първо да си почине» и добави, че «делото няма да свърши скоро». Прокуратурата потвърди опасенията му и обяви, че ще обжалва решението на съда. Наблюдаващият прокурор напомни също така, че е искал отвод на съдебния състав.
.
Укриването на данъци Донев обяви за политическа репресия. Още преди години му било заявено, че ако иска да става премиер на България, ще бъде спрян. «Нямам и никога не съм имал такива намерения — аз съм доктор по икономика и мисля, че съм постигнал всичко», каза един от най-ловките приватизатори.

Тагове: ; ; ; ; ;