Преди дни прокуратурата обяви, че Елена Йончева е получила от КТБ над 333 000 евро, като от тях всеки месец си е нареждала определената от самата нея заплата в размер на 12 720 лева. Журналистката, която получи обвинение за пране на пари, е категорична, че не е влизала в никакви схеми с КТБ и Цветан Василев, а e заснемала документални филми за ТВ7.

„Коректно БГ“ потърси Николай Бареков, който по това време беше шеф в ТВ7. Той разкри заплатите и на някои от другите водещи в телевизията, включително на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Само искам да вметна, че когато Йончева е взимала 12 000 лева месечно, моята заплата е била три пъти по-ниска от нейната. Замислете се върху този факт. Красимир Каракачанов бе предложен от Цветан Василев като негов роднина и приятел.

думите на Василев лидерът на ВМРО имал проблеми и трябваше да го назначим в ТВ7 по негова молба.

Понеже тази молба ми дойде като гръм от ясно небе – беше в началото на 2012 г., казах на Василев, че бюджетът на телевизията вече е приет и няма пари за такъв човек. Василев помоли да се плаща на Каракачанов заплата от 10 000 лева.

Отвърнах му, че това е космическа, фантастична заплата.Точните ми думи бяха, че това ще взриви нюзрума, при положение че звезди в телевизията като Миа Сантова, Диляна Гайтанджиева и Асен Иванов взимаха по 2000 лева.

Накрая се разбрахме ТВ7 да плаща по граждански договор 5000 лева на Каракачанов. Цветан Василев ми каза:

„Ще плащам на Красимир на ръка, в плик 5000 лева всеки месец.” За мен това беше много изненадващо, дори обидно.

Но след като спомена, че са роднини, нямах повече въпроси, защото ми стана ясно, че става дума за шуробаджанащина. За мен беше важно на опазя нюзрума“, заяви Николай Бареков.

Евродепутатът коментира и случая на Люба Кулезич.

„Нейното предаване беше външна продукция, но фирмата й със сигурност не беше офшорка. Специално за Кулезич аз настоявах тя да бъде част от телевизията и лично я поканих.

През своята фирма Люба прибираше не малък хонорар като водещ – чисто към 40 000 лева месечно“

Бареков призна, че схемата с офшорките му е предлагана на три пъти, но той отказал.

Това съобщи BNews.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;