Движение „Че Гевара“ и СКБ осъждат срамната резолюция на Европейския парламент срещу Венецуела.

Резолюцията е проява на открита империалистическа интервенция срещу венецуелския народ.

Този подъл документ е подписан от обединените сили на капитализма – депутати от Европейската народна партия, Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, Европейските консерватори и реформисти, Алианса на либералите и демократите за Европа, Зелените/Европейски свободен алианс, Европейската обединена левица – Северна зелена левица, група „Европа на свободата и пряката демокрация“, група „Европа на нациите и свободите“.

Българските евродепутати подкрепиха този позорен акт и само един човек – Георги Пирински – намери силата и доблестта и каза „Не“ на тази подигравка с демокрацията.

Приетата резолюция явно подкрепя превратаджиите от САЩ и техните съюзници, признава марионетката Гуайдо, призовава за признаване и подкрепа на преврата от всички европейски институции и държави. Европейският парламент се превърна в глашатай на американската военщина и узурпирането на държавен суверенитет във Венецуела.

Трябва да си много нахален и бездънно нагъл, за да се прикриваш със смокиновите листа на „борбата за правата на човека“ и да оправдаваш империалистическите войни на САЩ и НАТО, да оправдаеш убийствата и кръвопролитията на народите по света – от Югославия до Афганистан.

Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България изискват от българското правителство да заеме ясна позиция, че признава законно избраният президент на Венецуела Николас Мадуро и че отхвърляавантюристичните планове на империализма.

Гражданите на Венецуела са единствените, които имат правото и отговорността да решават как да защитят своите интереси и как да избират ръководството на страната си без да бъдат принуждавани да играят по свирката на капиталистите и империалистите.

Хората на Венецуела, както и всички хора, са единствените, които имат право и отговорност да решават как да защитават своите интереси и да избират ръководството на страната си без намесата на империалистите.

Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България изразяват своята солидарност с венецуелския народ и с комунистите от Венецуела в борбата им срещу империалистическите планове и срещу агресията от страна на монополите за защита на Родината им от капиталистическата експлоатация, за да поемат в собствените си ръце икономиката, бъдещето и прогреса на Боливарианска република Венецуела.

Движение „Че Гевара“
Съюз на комунистите в България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;