30 януари 2019-Нюз Фронт.

Годините на съмнителна европейска интеграция не бяха напразни за молдовското общество, което успя да прозре и реално да види перспективите на „европейското бъдеще“.

 

Последните социологически проучвания все повече разочароват «западните партньори» на Кишинев,показвайки, че жителите на републиката губят прозападния си настрой.Според проучване на Асоциацията на социолозите и демографите, резултатите от което бяха оповестени наскоро, броят на хората, които желаят да продължат провалилата се европейска интеграция, се е съкратил до 40%. В същото време привържениците на присъединяването към Евразийския икономически съюз се увеличава до 42%.

 

Още по-зле стоят нещата с интеграцията в Северноатлантическия алианс. Противно на изявленията на прозападните власти, които се опитват да успокоят «господарите», присъединяването към военния блок се подкрепя едва от 23 процента. В същото време почти 59 %са категорично против членството на Молдова в НАТО.

По информация на Асоциацията на социолозите и демографите, социологическо проучване е проведено от 4 до 19 януари. В него са участвали около 1,2 хилияди жители на Молдова от 81 населени места в републиката.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;