ГЕРБ за Елена Йончева: «Тя е пощенска кутия»

ГЕРБ за Елена Йончева: "Тя е пощенска кутия"ГЕРБ застана като един зад своя министър на културата Боил Банов, който вече е и член на партията. Причината съпартийците му да го подкрепят разясниха от името на групата Маноил Манев и Тома Биков в кулоарите на Народното събрание.

«Защото отказваме да вярваме на фалшивите новини на Елена Йончева», заяви Биков.

БСП се превърна в сайт за фалшиви новини с главен редактор Йончева, заключиха от ГЕРБ.

Управляващите апелираха към медиите да престанат да наричат Йончева разследващ журналист, защото никога не е била такава, а се е занимавала с международното положение, натърти Биков. От две години пък вече е политик и получател на сигнали, констатира той.

Колегата му Манев пък направо я обяви за «пощенска кутия».

По-рано депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов също коментира те, макар и твърде лаконично.

Рашидов само уточни, че именно той през 2016 година, завръщайки се от лечение в Германия, е дал на съд фирмата, изпълнител на проекта за Ларгото заради забавените срокове.

За тази същата неустойка говори и Елена Йончева, според която тогавашният заместник на Рашидов, Боил Банов, е ходатайствал да не се изплаща от строителя.

Междувременно прокуратурата се самосезира по разкритията на Елена Йончева, която пусна телефонни записи и твърди, че става въпрос за ощетяване на държавата в размер на 700 000 лв., а аферата бързо се сдоби с прозвището «Ало, Банов съм».

Коментари:

Зареждане ...