Съюзът на комунистите в България и Движение «Че Гевара» изпратиха до посолството на Боливарианска Република Венецуела в България обща позиция.

В позицията се казва:

„Уважаеми другари!

Движение „че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България категорично осъждаме откритата намеса на Съединените американски щати и нейните южноамерикански слуги във вътрешните работи на Венецуела, които имаха наглостта да подкрепят опита за преврат на един самозванец като Хуан Херардо Гуайдо Маркес!

Вярваме, че народът на Венецуела с гордо вдигнат социалистически юмрук ще се противопостави на капиталистическите домогвания към неговата Родина!

Координираната атака на американския и европейския империализъм, на капиталистическите медии и империалистическите престъпници целят да измамят народите по света и да реализират поредния властови преврат в полза на богатите олигарси.

Ние, българските комунисти, подкрепяме своите другари от Комунистическата партия на Венецуела, които отстояват интересите на пролетариата на Венецуела в битката му с венецуелската и международната капиталистическа клика!

Подкрепяме президентa Мадуро!

Подкрепяме социалистическия избор на венецуелския народ!

Долу ръцете от свободна Венецуела!

Да живее работническата класа от целия свят!

СКБ
Движение „Че Гевара“

Тагове: ; ; ;