28 януари 2019-Нюз Фронт.

Във Венецуела беше направен опит за държавен преврат, инспириран от САЩ. От дълги години Вашингтон се опитваше да свали правителствата на Уго Чавес и Никола Мадуро и сега си позволи да излезе ва-банк, обещавайки да признае «опозицията»  в лицето на самозванецът Хуан. Колективния Запад като по команда след туит-а на Доналд Тръмп започна в ултимативен тон да поставя условия на Венецуела за провеждането на избори.

 

С новите «революции» започва да се избистря картинката «кой кой е» на международната арена. А това, че САЩ винаги са готови да опитат да сложат такава власт, каквато на тях им е от полза, особено ако страната се отличава с богатства от ресурси, или елементарно има излаз за ползване на канали за трафик на качествен кокаин. Но последното е съвсем отделна, голяма тема, която също не трябва да се изключва от сметките.

Сионистките окупационни сили подкрепиха американско-западният заговор срещу Венецуела, която се бори за суверенитет и независимост от американската хегемония, която се стремеше да установи контрол над минералните ресурси, полезните изкопаеми и прочие.

Окупационното образование обяви признаването на лидера на така наречената опозиция Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела- при действащ жив президент, потвърждавайки, че американската администрация е разработила план за смяна на властта във Венецуела, получавайки указания от Вашингтон как да приложи сценария използван и в арабския свят.

Трябва да се отбележи, че премиерът на Израел Бенямин Нетаняху координира действията си с Вашингтон, присъединявайки се към САЩ, Канада и болшинството страни от Южна Америка и Европа.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;