Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев предупреди индиректно соцлидера Корнелия Нинова и онези в партията  които не го желаят в евролистата на БСП. Това съобщи Канал 3.

Коментара Станишев направи на влизане в Зала 3 на НДК, където започна четвъртото заседание на 49 конгрес на соцпартията.

«Който се опитва да копае окопи между БСП и европейското социалистическо семейство, стреля в крака си», отсече Станишев. «Най-голям проблем човек може да създаде сам на себе си», констатира той п повод интригата около листите и неговото присъствие в тях.

И се аргументира: «Защото голяма част от битките, които сме водили и сме спечелили в този ЕП, който си отива, срещу орязването на парите за кохезия, срещу двойните стандарти на храните и приемането на България в Шенген по всички граници, нямаше да бъдат възможни, ако усилията бяха само на четиримата соцдепутати без подкрепата на нашето семейство».

Според бившия соцлидер БСП се стреми да управлява страната и това е нормалната амбиция на всяка партия, но трябва да знае, че когато дойде на власт, ще трябва да има съюзници. Те пък са необходими, за да задържи управлението, защото десницата в Европа винаги се опитва всячески да провали всяко ляво правителство, което управлява страната.

«Когато започнем да управляваме, кой ще бъде съюзникът на БСП и на българското правителство в Европа? Нашите комисари, нашите премиери и група», отговори си сам Станишев.

Тагове: ; ; ;